Can Vallseca – Pret a Porter Casas

Can Vallseca

Vallés occidental, Barcelona

This home, located in Vallés Occidental, is designed from the inside out. The orientation and the distribution of the different rooms of Can Vallseca allow you to enjoy the sunlight to the maximum, as well as the open-plan spaces that make this two-storey house a haven of comfort and tranquillity. 

Client

Residential

Location

Vallés occidental

Status

Finished in August 2020 

Constructed surface area 

319,31m2

Open-plan space at double height 

The large open-plan room that joins the living room and the kitchen is surrounded by a double-height space and represents the heart of the house, where there is no lack of natural light or designer furniture. It is worth highlighting the detail of the cooker, an element that brings warmth and character to the home. 

Casas de hormigón en Cataluña
Casa de hormigón en el Vallès occidental

A home that flows 

Joy, design and comfort are the three concepts that best define Can Vallseca. The different spaces flow between furniture with touches of colour and large windows that connect directly with the outside. 

Casa_SCugat1_B-5-min
Casa de PMP Prêt-à-porter cases en el Vallès occidental

The final shape and volume of this home are generated by the design of the interior spaces, placing them with sunlight and their uses in mind.

Sara Pons
Interior designer on the project

An oasis of tranquillity 

While the ground floor stands out for its luminosity and contact with the garden and swimming pool, the first floor is reserved for rest and tranquility. The details and the touches of colour and elegance are always present throughout the house. 

Casa de PMP Prêt-à-porter casas en el Vallès occidental
Casa_SCugat1_B-18-min

Technical Factsheet 

Team

Architect

Toni Sáez

Technical Architect 

Javier Ramos

Collaborating architect 

Miriam Sánchez

Engineer

Álvaro Miedes

Interior Designer 

Sara Pons

Sustainability and energy efficiency 

Can Vallseca is anenergy efficient home, designed with sustainability in mind. 

Its orientation makes the most of the sunlight, while at the same time guaranteeing privacy, as the house adapts to the shape of the plot and turns its back to the main street to enjoy peace and quiet. 

The insulation and ventilation systems make it an idealhealthy home ,designed for well-being and comfort, respecting the environment as much as possible.