Can Topazi – Pret a Porter Casas

Can Topazi

Vallès occidental, Barcelona

Can Topazi is a house located in Vallès Occidental, a three-storey oasis where the possibilities of spaces are exploited to the maximum. 

Both the layout and the interior design give light and the garden a leading role, making this project a cheerful, comfortable and welcoming home. 

Client

Residential

Location

Vallès occidental

Status

Finished in September 2019 

Constructed surface area 

383,55m2

A space for every moment 

The house consists of three floors: a basement with a garage and games room, a ground floor designed as a day area with an open-plan space linking the kitchen and dining room and, finally, a first floor with different rooms. This layout allows you to make the most of each area of the house, where you can enjoy privacy, natural light and good insulation. 

TECHNAL brand aluminium carpentry.

Outdoor spaces, the great protagonists 

One of the highlights of Can Topazi is the large glazed area that connects the ground floor with the garden and swimming pool. This is an 8m wide balcony, which allows the interior space to be taken to the exterior. In this way, from spring to autumn the garden is part of the living room as well as the kitchen. 

ZIRCONIO rectified porcelain flooring. 

“The interior design of this home is designed to make the most of the space and natural light.

Júlia Puigfel
Interior designer on the project

Fusion of materials 

In terms of interior design and decoration, Can Topazi breathes organic airs, natural wood textures combined with metallic materials and modern lighting. A fusion of styles that transmits warmth and modernity at the same time. The interior design is also designed to maximise exposure to natural light and exterior views. 

Casa_SCugat2_B--11-min

Designer staircases 

Design details are present throughout the house. Of particular note are the concrete hanging staircases, an element that adds lightness and brightness to the room. 

 Deco BlueStone kitchen flooring by PORCELANOSA. 

Casa_SCugat2_B--35-min

KRION counter. FRANKE faucet.

Open-plan spaces 

The sensation of space, freedom of movement and natural light is a constant in this house, especially in the open-plan space that links the dining room with the kitchen and the outdoor spaces. This layout is reinforced by the furniture and a selection of materials and finishes in accordance with the same philosophy. 

ZIRCONIO porch balconies. 

Sustainability and energy efficiency 

All projects of PMP Prêt-à-porter houses are designed to achieve the highest possibleenergy efficiencyFrom its location to the insulation, the finishes and the installation of home automation. Everything is designed to save energy and to reduce the environmental footprint as much as possible. 

Technical Factsheet 

Team

Architect

Míriam Sánchez

Technical Architect 

Marc Fantova

Collaborating architect 

Laura Sánchez

Engineer

Álvaro Miedes

Interior Designer 

Júlia Puigfel