Can Jardí

Sant Cugat de ses Garrigues (Alt Penedès)

Located in a privileged spot in the town of Sant Cugat de ses Garrigues, Alt Penedès (Barcelona), this detached home in two sections is characterised by its elegant simplicity. The large green area in front of the façade is particularly noteworthy, setting it back from the street and adding a pop of colour to the home’s minimalist lines.

Client

Residential

Location

Sant Cugat de ses Garrigues

State

Finished in 2017

Builded surface

188 m2

Designed for living

The home has been designed from a pragmatic standpoint, putting the residents’ comfort first, without sacrificing on style and quality finishes. It has an open-concept ground floor with the kitchen and dining room looking out onto the garden.

Subtle discretion

The natural elements preserve residents’ privacy, as does a discreet iron fence on the sides of the home. The large garden is also key, lending privacy without depriving the home of its views.

Separation of spaces

While the day-time spaces are on the ground floor, the first floor of the home is for night-time use. Its spacious interiors combine clean lines with timeless, minimalist finishes and original touches, such as the indirect red LED lighting on the staircase that invites residents to enjoy the upper floor. 

“The home is designed in a vanguard architectural style, with clean lines and cube shapes. Simplicity and sombreness clearly define the aesthetics of the project.”

Toni Sáez
Architect at PMP Prêt-à-porter casas

Natural palette

A neutral colour palette was chosen to highlight the large, versatile spaces. Matte white with touches of beige and soft greys, reminiscent of earth tones, predominate.

Playing with textures

The carefully selected materials form a mosaic of textures to convey warmth and comfort. This can best be seen in the kitchen, which is the heart of the home, featuring a play of colours and textures that will win anyone over.

“The floor plan was designed with functionality and comfort in mind. The owners wanted a home with everything they’d ever dreamt of: large open spaces, loads of light and warm, soft colours.”

Júlia Puigfel
Interior designer at PMP Prêt-à-porter casas

Firm commitment to energy efficiency

The large openings are an essential part of this home, prioritising sunlight in each room and boosting energy efficiency. In the same line, the home is made more sustainable by its windows with a thermal bridge, aerothermic system and in-floor radiant heating and cooling.

Data sheet

Team

Architect

Toni Sáez

Technical architect

Dídac Oró

Collaborators

Miriam Sánchez

Iris Puig

Interior designer

Júlia Puigfel