La Roureda

El Brull (Osona)

Situada en plena naturalesa, La Roureda és un oasi de calma en un tranquil municipi de la comarca d’Osona. Es tracta d’una casa, d’una sola planta, que gaudeix d’espais oberts connectats amb l’exterior i d’una àmplia extensió de jardí que l’envolta. Aquest habitatge de disseny està pensat per gaudir de la vida familiar en un entorn privilegiat, sense renunciar a la privadesa, amb una zona de jacuzzi com a màxima expressió de confort i intimitat.

Client

Residencial

Ubicació

El Brull (Osona)

Estat

Acabada en 2015

Superficie construida

198 m2

Espais oberts i connexió amb la natura

La comoditat es trasllada també als interiors, on destaca l’espai diàfan que fusiona un menjador i una cuina oberts al jardí. L’orientació cap al sud assegura la circulació de llum natural durant tot el dia i reforça la sensació de sentir-se en plena naturalesa. La zona de nit i repòs, composta per dues habitacions, un estudi i una suite amb àrea de SPA, està separada per un passadís que marca la separació entre les estades diürnes i les nocturnes, creant diferents ambients.

Oasis de calma

L’habitatge sedueix des del primer instant, ja que la parcel·la es troba en un entorn immillorable, en l’entrada del municipi del Brull i en ple parc natural del Montseny.

Textures úniques

Tant la pedra com la teula ceràmica són materials que adquireixen un protagonisme excepcional i s’utilitzen per revestir l’estructura de formigó que sustenta la casa. Els porxos de línies simples conviden a descobrir l’exterior i a gaudir de la vida a l’aire lliure.

Vàrem veure una oportunitat única de mimetitzar la casa amb el paisatge i ens vàrem decantar per colors terrosos i ocres en una àmplia superfície d’aplacat de pedra i grans cobertes inclinadaes de teula ceràmica 

Toni Sáez
Arquitecte de PMP Prêt-à-porter cases

Detalls cuidats

Els accessos a la casa compten amb detalls cuidats, com les bigues de fusta i els replanells amb graves que vesteixen les escales del jardí, on no podien faltar les jardineres i els parterres naturals. Vegetació en estat pur.

L’essència del Montseny

Els interiors segueixen un estil rústic, propi de la zona del Montseny, que conviu amb detalls moderns per afegir personalitat a la llar. A més, la zona de dia llueix grans obertures que regalen espectaculars vistes al parc natural des de la calidesa de l’interior.

“La incorporació d’elements moderns destaquen en el conjunt rústic i aporten personalitat a la llar.”

Júlia Puigfel
Interiorista de PMP Prêt-à-porter cases

Confort i eficiència

El confort i l’eficiència estan garantits, ja que la casa té la qualificació A d’eficiència energètica. El certificat s’aconsegueix mitjançant sistemes passius, entre els quals destaquen la bona orientació, amb predomini de les obertures cap a la cara sud; i les parets de formigó, que ofereixen una gran inèrcia tèrmica i un eficient sistema d’aïllament. A nivell actiu, s’ha optat per un mètode d’aerotèrmia i un sòl radiant de fred i calor.

Fitxa tècnica

Equip

Arquitecte

Toni Sáez

Arquitecte Tècnic

Neli Domènech

Col·laboradors

Iris Puig

Interiorista

Júlia Puigfel