La Dalia

La Dàlia

Agramunt, Lleida

La Dàlia s’aixeca sobre un oasi ple de llum i tranquil·litat a Agramunt, municipi de Lleida.

El primer que crida l’atenció en veure l’habitatge, és com el radiant i elegant blanc exterior contrasta amb la calidesa de la fusta i la frescor de la gespa i piscina, creant dinamisme entre els dos ambients.

Client

Residencial

Ubicació

Agramunt, Lleida

Estat

Finalitzat al novembre de 2019

Superfície construïda

295m2

Desdibuixant barreres a La Dàlia

L’habitatge consta d’una única planta en la qual trobem les diferents estances i garatge. Totes integren grans cristalleres que permeten que entri la llum natural i aconsegueixen desdibuixar les barreres amb el jardí exterior.

La gespa i la vegetació creen un ambient fresc que contrasta amb la calidesa dels colors de la fusta a l’interior. Línies rectes i superfícies planes predominen en aquesta llar on el disseny està present a cada racó.

Agramunt-37-min

Senzillesa i elegància

La calidesa de les diferents tonalitats de fusta destaquen amb el blanc brillant de les superfícies combinant un estil més rústic amb un més modern i minimalista.

Les diferents estances han estat pensades per ser el més funcionals possible, amb amplis espais on predominen les línies rectes i superfícies planes, sense juntes, donant aquesta sensació de continuïtat en tot l’habitatge.

Agramunt-25-min
Agramunt-28-min

L’habitatge disposa d’una habitació diferenciada de la resta d’estances dedicada a la zona de colada i neteja completament equipada i dissenyada per ser el més funcional possible.

El blanc del mobiliari combina amb la pica de porcellana creant un espai net i polit augmentant la sensació d’amplitud. El detall del mosaic en la paret acaba de donar aquest toc de disseny aportant personalitat i originalitat a l’estança.

Disseny i interiorisme minimalista.

Trobem elements d’alt disseny en tots els racons d’aquest habitatge. Les àmplies balconeras que separen l’interior de l’exterior deixen entrar llum natural il·luminant totes les estances de manera natural.

També trobem una gran porta corredissa instal·lada des del sostre fins al terra separant la cuina del menjador quan està tancada, però dotant de dinamisme i continuïtat a les dues estades quan s’obre.

La cuina presenta un disseny acord amb la resta de les estades, combina tonalitats color fusta amb el blanc impol·lut de les superfícies i aixetes. Els electrodomèstics, també en color blanc, estan encastats en la paret de fusta aportant un toc senzill però elegant que caracteritza les altres estances.

Les àmplies finestres i balconeres, amb vista a l’exterior, maximitzen la llum natural de la cuina aportant amplitud i il·luminant la zona de la taula i cadires, d’estil modern i en tons similars als de la resta de l’espai.

Fitxa Tècnica

Equip

Arquitecte

Toni Sáez

Arquitecte Tècnic

David Zoriguel

Arquitecta col·laboradora

Iris Puig

Enginyer

Álvaro Miedes

Interiorista

Júlia Puigfel

Col·laborador interiorisme

Hogar sostenible con energía fotovoltaica

Sobrevolant l’habitatge podem veure de forma detallada la instal·lació de plaques fotovoltaiques per a dotar d’energia a la llar. Aquesta és una característica molt comuna en les llars de PMP Prèt-â-Porter casas, apostant siempre per la construcció de cases sostenibles.

Construïda amb materials aïllants de la millor qualitat, també utilitza fonts d’energies renovables i sistemes de climatització d’alta eficiència. La domòtica de la llar aplicada al control energètic i una renovació eficient de l’aire de l’interior són alguns mètodes utilitzats per a reutilitzar energia i prevenir el malbaratament.