Can Matís

Castelldefels

Can Matís és una casa alegre i confortable, pensada per a una família que busca gaudir de la llar en l’entorn natural de Castelldefels. L’habitatge s’integra perfectament amb el paisatge i disposa d’un ampli terreny verd amb una piscina i grans espais per al joc i el lleure. L’interior és un espai eclèctic, amb materials que fomenten el caliu familiar i la funcionalitat de les diferents estances, sense renunciar al bon gust estètic

Client

Residencial

Ubicació

Castelldefels

Estat

Acabada el 2018

Superfície construïda

207.56 m2

Enfoc exterior

La casa està totalment adaptada a la orientació i la tipologia del solar, on s’hi ha construït un habitatge amb un ampli espai que acull el saló, el menjador i la cuina per enfocar-los directament al jardí, amb vistes a la gran piscina. L’estança principal també destaca per l’escala de formigó que presideix el saló, un disseny únic creat per aquesta llar.

Una casa eclèctica

Pel que fa a l’interiorisme, els propietaris volien mantenir l’estètica moderna de les cases de disseny amb un toc personalitzat que dotés les estances d’una atmosfera acollidora i original. Per fer-ho es va optar per una paleta de colors alegre i variada, combinada un interessant joc de textures on el mobiliari de fusta clara es barreja amb l’alumini, una tendència d’interiorisme molt actual.

Espais amb personalitat

L’espai diàfan que uneix la cuina i el menjador llueix mobles vintage, com un armari de dues portes de fusta i una catifa de tonalitats blaves que imita les rajoles de ceràmica i aporta un aire mediterrani. Aquests elements conviuen amb cadires de disseny de color groc mostassa, una taula de fusta i acer d’estil industrial, així com uns originals llums penjants que il·luminen la cuina, la zona més social de la casa.

“Aquesta llar ha estat pensada per integrar-se amb l’entorn i el paisatge, aprofitant totes les possibilitats del terreny”.

Toni Sáez
Arquitecte de PMP Prêt-à-porter cases

Bany al més pur estil vintage

L’estil més nostàlgic el trobem al bany, que presumeix de rajoles de caire modernista, combinades amb parets llises de color blanc. Una selecció de materials que no està feta a l’atzar, ja que el contrast entre fons neutres i estampats és determinant a l’hora d’afegir tocs vintage a una casa moderna per evitar la saturació. Aquesta dinàmica s’aprecia també al lavabo, on una vitrina de fusta pintada amb un turquesa desgastat serveix de suport de la pica blanca d’estil minimalista.

Confort minimalista a les estances de nit

A les habitacions, en canvi, s’ha optat per crear espais lleugers amb predomini de tonalitats blanques que, puntualment, incorporen tocs de colors vius per afegir l’espurna de fantasia i creativitat a les estances nocturnes. A la cambra infantil, l’originalitat es manifesta al terra, que presenta un joc simètric de motius grocs i blancs d’allò més acollidor.

“Hem optat per tonalitats blanques i beige tant a l’interior com a l’exterior i hem aportat caliu a través de la fusta del mobiliari”.

Júlia Puigfel
Interiorista de PMP Prêt-à-porter cases

Sostenibilitat i eficiència energètica

Les obertures de la casa no són a l’atzar, sinó que s’ha buscat la millor orientació per aprofitar al màxim les hores de sol. Un enfoc sostenible que es complementa amb l’aerotèrmia i el terra radiant de la casa, pensats per al confort de les persones que l’habiten i la reducció del consum energètic.

Fitxa tècnica

Equip

Arquitecte

Toni Sáez

Arquitecte Tècnic

Didac Oró

Col·laboradors

Patricia Molla

Interiorista

Júlia Puigfel