Casa Claror

Sant Cugat de ses Garrigues (Alt Penedès)

Casa Claror no és una casa qualsevol. Situada a la tranquil·la zona residencial de Sant Cugat de ses Garrigues compta amb un disseny modern i exclusiu que la converteixen en una llar contemporània. Cada detall ha estat especialment pensat per a les persones que l’habiten, donant molta prioritat a les obertures, la llum i la funcionalidad.

Client

Residencial

Ubicació

Sant Cugat de ses Garrigues

Estat

Acabada el 2017

Superfície construïda

208.85 m2

Maximitzar l’espai

Partint d’unes premisses urbanístiques concretes, la casa s’adapta al solar, aprofitant la seva màxima profunditat i alineament al vial, sense renunciar a la privacitat de les persones que l’habiten. De fet, l’exterior és totalment privat i es converteix en una prolongació del menjador.

Estances diàfanes

Un gran espai uneix el saló i la cuina, projectant-la cap a l’exterior per optimitzar l’estança més social de la casa.

Interiors plens de llum

La llum natural és un element destacat dels interiors, que compten amb acabats moderns en el paviment i la il·luminació.

“Hem buscat la màxima profunditat, tenint en compte l’adaptació al solar i a las premisses urbanístiques,  per a un millor aprofitament i funcionalitat”.

Toni Sáez
Arquitecte de PMP Prêt-à-porter cases

Tonalitats clares per aportar lluminositat

Amb l’objectiu d’ampliar la sensació d’espai i aportar lluminositat, s’ha optat per tonalitats molt clares, tant en el mobiliari, com en la pintura i les parets, amb el color blanc com a protagonista. Aquesta paleta neutra contrasta amb els bordes metàl·lics obscurs de les obertures exteriors i les escales, que aporten un toc de disseny.

La importància de les textures

A banda del mobiliari de disseny, les textures vesteixen aquesta casa moderna de Sant Cugat de ses Garrigues. Destaca el contrast entre la fusta, el formigó, l’alumini i el blanc impol·lut de les parets. Una combinació harmoniosa que convida a viure cada racó de la casa amb els cinc sentits.

“La casa compta amb un gran espai menjador-cuina, totalment volcat a l’exterior i amb uns acabats moderns, com el paviment i la il·luminació, a les estances interiors”.

Anna Rodríguez
Iinteriorista de PMP Prêt-à-porter cases 

Enfoc sostenible

Aquesta llar ha estat dissenyada pensant en la sostenibilitat i l’estalvi energètic i compta amb la millor qualificació energètica (A). L’eficiència s’aconsegueix, entre altres mesures, buscant la millor orientació en les obertures per a beneficiar-se al màxim de les hores de sol i mitjançant un sistema d’aerotèrmia amb sòl radiant.

Fitxa tècnica

Equip

Arquitecte

Toni Sáez

Arquitecte Tècnic

Aleix Vázquez

Col·laboradors

Nelida Domènech

Patricia Mollà

Interiorista

Anna Rodríguez