Can Jardí

Sant Cugat de ses Garrigues (Alt Penedès)

Ubicada en un entorn privilegiat del poble de Sant Cugat de ses Garrigues, a l’Alt Penedès (Barcelona), aquesta casa unifamiliar a dos volums es caracteritza per la seva simplicitat elegant. Destaca especialment l’amplia zona verda que presideix la façana, la qual marca la distància amb la via pública i afegeix un toc de color a les línies minimalistes de l’habitatge.

Client

Residencial

Ubicació

Sant Cugat de ses Garrigues

Estat

Acabado en 2017

Superfície construïda

188 m2

Pensada per ser habitada

La casa ha estat dissenyada amb una mirada pragmàtica, posant en primer lloc el confort de les persones que l’habiten, sense renunciar al disseny i als acabats de qualitat. La planta baixa consta d’un gran espai diàfan que uneix la cuina i el menjador i els enfoca directament al jardí.

Discreció subtil

Els elements naturals s’encarreguen de preservar la privacitat dels propietaris, així com una discreta tanca de ferro situada en els laterals de la casa. Les grans dimensions del jardí també hi juguen un paper clau, ja que atorguen discreció sense privar l’habitatge de vistes.

Separació d’espais

Mentre que la planta baixa està destinada a la zona de dia, la planta superior es reserva exclusivament a la zona nocturna de la casa. Els interiors espaiosos combinen línies rectes amb acabats intemporals de caire minimalista, que sorprenen amb pinzellades d’originalitat, com la llum led indirecta de l’escala que convida a gaudir de la planta superior.

“El disseny de l’habitatge compleix amb una arquitectura avantguardista, de línies rectes i formes cúbiques. La senzillesa i la sobrietat marquen clarament l’estètica del projecte”.

Toni Sáez
Arquitecte de PMP Prêt-à-porter cases

Paleta cromàtica neutra

Per donar protagonisme als espais amplis i versàtils, s’ha optat per una paleta cromàtica neutra, amb predomini dels blancs llisos, passant per tocs de beige i grisos suaus que recorden els colors de la terra.

Joc de textures

La curosa selecció de materials forma un mosaic de textures que transmeten caliu i confort. Aquesta tendència és especialment rellevant a la cuina, que es presenta com la zona més important i social de la casa, oferint un joc cromàtic i de textures que no deixa indiferent.

“La distribució interior es va projectar pensant en la funcionalitat i la comoditat com a elements transversals. Els propietaris volien una llar capaç de complir amb tot el que sempre havien imaginat: grans espais, molta llum i colors suaus i càlids.”

Júlia Puigfel
Interiorista de PMP Prêt-à-porter cases

Aposta ferma per l’eficiència energètica

Les grans obertures són un element essencial d’aquesta llar que prioritza la llum del sol en cada estança i fomenta l’eficiència energètica. En la mateixa línia, les finestres amb trencament de pont tèrmic i el sistema energètic d’aerotèrmia i instal·lació de terra radiant vetllen per la sostenibilitat de l’habitatge.

Fitxa tècnica

Equip

Arquitecte

Toni Sáez

Arquitecte Tècnic

Dídac Oró

Col·laboradors

Miriam Sánchez

Iris Puig

Interiorista

Júlia Puigfel